Zöldséges marhaszelet

2016. április 01.

Zöldséges marhaszelet

Hozzávalók:

1 kg marha vagy szürkemarha comb, vagy hátszín

2-3 közepes fej vöröshagyma

téli időszakban 25 dkg lecsó

nyáron

6 db zöldpaprika

1 db paradicsom

őrölt bors

őrölt pirospaprika

zsír

 

Elkészítés

A húst egyforma vastag szeletekre vágjuk és mindkét oldalukat megsózzuk és a szeletek teljes felületét, vékonyan megszórjuk pirospaprikával. Egy lábas aljára kevés zsírt teszünk és elkezdjük rétegezni a hozzávalókat. Először néhány szelet húst fektetünk bele, majd erre szórunk a félkarikára vágott hagymából, megborsozzuk, végül a lecsóból teszünk rá, vagy a karikára vágott paprikából, paradicsomból. Így folytatjuk, amíg az alapanyagok elfogynak. Ekkor felöntjük vízzel és kis lángon fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús megpuhult kivesszük és a szaftot botmixerrel pépesítjük. Amikor már szép sima a szaft, visszatesszük a szeleteket, egyet forralunk rajta,  tésztával tálaljuk.   

 

Vissza az oldal tetejére