Tejszínes-vargányás harcsa

2018. december 20.

Hozzávalók:
1 kg harcsafilé
2 fej közepes vöröshagyma
2-3 gerezd fokhagyma
3 dl tejszín
friss vagy fagyasztott vargánya
bazsalikom
só, bors

A harcsafilét felkockázzuk, sózzuk, majd olívaolajon lepirítjuk. Ezután a lepirított harcsakockákat félretesszük, majd a felkockázott vöröshagymát lesütjük. A vargányaszeleteket rátesszük, zsírjára pirítjuk, kevés sóval és borssal ízesítjük, végül felöntjük a tejszínnel, és megforraljuk. Erre helyezzük a megpirított harcsakockákat, rászeljük a friss bazsalikomot és a felaprózott fokhagymát is hozzáadjuk.
Ízlés szerint sóval ízesítjük, és rövid, 6-8 perces főzés után kész az ételünk. Főtt szélesmetélt tésztával
tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére