Tárkonyos gulyás

2014. december 06.

Tárkonyos gulyás

Hozzávalók:
1 kg marhahús(vegyesen: lapocka, lábszár, comb, kis csont)
15 dkg vöröhagyma
5-6 dkg zsír
1 db paradicsom
1 db paprika
1 db sárgarépa
1 db petrezselyem gyökér
10 dkg burgonya
csipetke
2 dkg őrölt pirospaprika
2 dkg só
2 gerezd fokhagyma
1-2 db babérlevél
őrölt bors
piros arany
1,6 l víz
fél teáskanál morzsolt tárkony

Elkészítés
A felaprított vöröshagymát üvegesre dinszteljük a zsírban, majd hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst. Hagyjuk, hogy a hús egy kis levet endedjen, és befűzerezzük. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet a kockára vágott paprikát, paradicsomot és a babérlevelet. Pár percig együtt pároljuk a zöldségeket a hússal, majd felöntjük vízzel. Miután fölengedtük, akkor tegyük bele a karikára vágott sárgarépát és a gyökeret. Lassú tűzön, körülbelül 3 óra alatt fő teljesen puhára a marhahús. Az utolsó fél órában tegyük csak bele a kockára vágott burgonyát és a csipetkét. Amikor a krumpli is és a tészta is megfőttek, gyakorlatilag az utolsó fél percben adjuk hozzá a tárkonyt, illetve, ha szeretjük csípősen, az erős paprikát.

Vissza az oldal tetejére