Tápióbicskei töltött káposzta

2018. december 20.

Hozzávalók 10 személyre:
- 20 db savanyú káposztalevél
- 50 dkg füstölt mangalicacomb
- 50 dkg mangalicacomb
- 15 dkg rizs
- 1 tojás
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- só, pirospaprika
- őrölt bors
- 5 dl liter olaj
- csontleves vagy abalé
- 20 dkg liszt
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 4 dl tejföl
- 1 csokor kapor


A szokásos módon apró töltött káposzta tekercseket készítünk: a megdarált húsokhoz adjuk a félig párolt rizst, az apróra vágott, olajon üvegesre párolt vöröshagymát. Elkapart fokhagymával, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. A tölteléket 1-2 tojással lazítjuk. A káposztaleveleket megtöltjük a jól összekevert töltelékkel.
Csontlében vagy abalében puhára pároljuk.
A leszűrt tekercseket liszttel, tojással, morzsával panírozzuk, és bő forró olajban ropogósra sütjük. Kapros tejföllel meglocsoljuk, és
így tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére