Szilvalekvár sütőben

2013. október 11.

Szilvalekvár sütőben

Hozzávalók:
1 kg szilva
30 dkg cukor

 

Elkészítés
A szilvát mossuk meg, magozzuk ki és helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy a héjas fele kerüljön aulra. Töltsük meg így kürölbelül a tepsi felét. A másik felére szórjunk 30 dkg kristálycukrot, és toljuk a sütőbe. Amikor  a cukor szépen megkaramellizálódott, és a szilva is már összetöttyedt, vegyük, ki a sütőből.  Fogjuk jól össze a sütőpapír négy sarkát, vigyázzunk a kezünkre, nehogy megégessük, és fakanálal ütögessük meg, hogy a szilva és a cukor jól összekeveredjen. Töltsük tiszta üvegekbe, és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni. Tálaláskor ízesíthetjük rummal, szegfűszeggel vagy akár fahéjjal is.   

Vissza az oldal tetejére