Sütőtökös krémes

2013. november 29.

Sütőtökös krémes

Hozzávalók:
1 csomag levelestészta

A krémhez:
1 kg sütőtök
1 l tej
10 csomag vaníliás kukoricakeményítő (8 evőkanál étkezési keményítő és 1 rúd vanília kikapart belseje)
40 dkg kristálycukor
1 l tejszín

Elkészítés
A levelestésztát 2 lapban aranybarnára sütjük.

A sütőtököt megsütjük, majd botmixer segítségével pépesítjük. A péphez hozzáöntjük a tej ¾ részét, a maradék tejben  csomómentesre keverjük a kukoricakeményítőt. A tökös tejhez hozzáadjuk a kristálycukrot, és amikor felforrt, beleöntjük a kukoricakeményítőt, és sűrrű pudingot főzünk. Ha kihűlt, akkor mixerrel átkeverjük, és a megsült levelestésztára kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd egyenletesen elsimítjuk a krém tetején, és rárakjuk a már felkockázott, második lap levelestésztát. A legvégén porcukorral megszórjuk a tetjét.

Vissza az oldal tetejére