Sárgabarack krémleves

2015. szeptember 18.

Sárgabarack krémleves

Hozzávalók:

1 kg sárgabarack

1 liter víz

1 citrom

½ liter rizstej (vagy tej + 1 ek. étkezési keményítő)

15 dkg méz (ízlés szerint)

fahéj egész

 

Elkészítés

A sárgabarackot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, magját eltávolítjuk. Ezután fazékba tesszük, ráöntjük az egy liter vizet és feltesszük főzni. A citromot meghámozzuk, a fehér héját is eltávolítjuk, mert attól megkeseredik az étel, feldaraboljuk és a barackhoz adjuk. Kis darab fahéjjal ízesítjük. Amikor felforrt hozzáöntjük a rizstejet, megvárjuk amíg ismét rottyan egyet, majd levesszük a tűzről. Kivesszük belőle a fahéjat és botmixerrel összerurmixoljuk. Ízlés szerint mézzel ízesítjük, majd hűtőszekrénybe tesszük és alaposan lehűtjük. Amíg áll be is sűrűsödik majd. Hidegen, tejszínhabbal és gyümölcsdarabokkal kínáljuk. 

Vissza az oldal tetejére