Rókasz, avagy rusztikus energiaszelet

2016. április 01.

Rókasz, avagy rusztikus energiaszelet

Hozzávalók:

¼ kg aszalt szilva

¼ kg füge

ízlés szerint aszalt datolya

10 dkg mandula

10 dkg dió

1 ek. méz

citrom vagy narancslé

 

Elkészítés

Az aszalt gyümölcsöket és az olajos magokat húsdarálón ledaráljuk, majd hozzákeverjük a mézet és annyi gyümölcslevet, hogy gyúrható állagú legyen a massza. Kisebb hurkákat formázunk belőle, melyeket egy tepsibe helyezünk és alacsony hőmérsékleten éppen csak kiszárítjuk. (10 perc sütés általában elegendő.) Miután kihűltek az energiaszeletek még beleforgathatjuk darált dióba vagy kókuszreszelékbe.  Többféle aszalt gyümölcsből is készíthetjük, azokat válogatva össze, amit nagyon szeretünk. Légmentesen lezárva 1 hónapig is eltartható. Kiváló és tápláló túrafinomság.

 

Vissza az oldal tetejére