Összes receptünk

Összesen 941 recept

Recept gyorskereső

1 5 6 7 8 9 10 11 12 13 59

Tárkonyos raguleves

2013. február 14.
Tárkonyos raguleves

A felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rádobjuk a felkockázott húst, majd kb. az egyformára vágott zöldségeket. Együtt dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a tárkonyt, és felöntjük vízzel.

Tovább a recepthez

Tárkonyos halleves

2014. november 28.
Tárkonyos halleves

A halat kifilézzük és a halcsontot (a keserű fogat vegyük ki) …

Tovább a recepthez

Tárkonyos gulyás

2014. december 06.
Tárkonyos gulyás

A felaprított vöröshagymát üvegesre dinszteljük a zsírban…

Tovább a recepthez

Tárkonyos grízkocka leves

2014. január 10.
Tárkonyos grízkocka leves

A hagymát vágjuk kockára és kevés zsiradékon dinszteljük meg.

Tovább a recepthez

Tárcsalapra szelidített vaddisznócsülök

2017. június 06.
Tárcsalapra szelidített vaddisznócsülök

A csülköt a friss fűszerekkel, mustárral, borssal, csiliszósszal bedörzsöljük, majd kevés olívaolajat adunk hozzá, és lezárt edényben legalább két napot érleljük. A tárcsalapon vaddisznózsírt olvasztunk, beletesszük a füstöltszalonna szeleteket, majd a csülköt, és a forró zsiradékon minden oldalát picit megsütjük, ezzel lezárva a hús rostjait. Vörösbort öntünk alá, hozzáadjuk a páclevet, majd fedő alatt, nagyon lassú […]

Tovább a recepthez

Tápióbicskei töltött káposzta

2018. december 20.
Tápióbicskei töltött káposzta

A szokásos módon apró töltött káposzta tekercseket készítünk: a megdarált húsokhoz adjuk a félig párolt rizst, az apróra vágott, olajon üvegesre párolt vöröshagymát. Elkapart fokhagymával, sóval, borssal és pirospaprikával ízesítjük. A tölteléket 1-2 tojással lazítjuk. A káposztaleveleket megtöltjük a jól összekevert töltelékkel. Csontlében vagy abalében puhára pároljuk. A leszűrt tekercseket liszttel, tojással, morzsával panírozzuk, és […]

Tovább a recepthez

Tállyai babéros cinkével

2017. szeptember 25.
Tállyai babéros cinkével

Előző este a húst bepácoljuk egy kis mustárral, sóval, szemes borssal, majd mellé tesszük a zöldségeket, és az egészet annyi vízzel engedjük fel, hogy pont ellepje. Így pihentetjük egy éjszakán át. Másnap reggel feltesszük főni, és a forrástól számítva még kb. 4 órát főzzük. Ezután a húst kivesszük, majd pépesítjük a zöldségeket a lével együtt. […]

Tovább a recepthez

Tállyai 12 lapos dobos torta

2017. szeptember 26.
Tállyai 12 lapos dobos torta

A lapokhoz a 12 db tojásfehérjét felverjük 12 evőkanál cukorral, majd egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat is. Ezután jöhet bele a 12 evőkanál liszt, melyet fél csomag sütőporral elkeverünk. Ezt a műveletet már ne géppel végezzük. Ebből a keverékből 12 db vékony piskótalapot sütünk. Hőlégkeveréses sütőben 180 fokon kb. 8-10 percig sütünk egy lapot. A krémhez […]

Tovább a recepthez

Szürkemarha pörkölt

2015. március 20.
Szürkemarha pörkölt

Az alapanyagot feldaraboljuk, a színhúst kb. 3x3cm-es kockára vágjuk a csontosát elfűrészeljük, majd egy tálba tesszük és annyi vizet engedünk a húsra, hogy ellepje.

Tovább a recepthez

Szüreti töltött galamb

2015. november 26.
Szüreti töltött galamb

A konyhakész galambokat sütés előtt öt-hat órával besózzuk, és a hűtőszekrényben pihentetjük, hogy átjárja a só.

Tovább a recepthez

Szüreti szarvasragu

2015. november 06.
Szüreti szarvasragu

A hagymát apróra vágjuk és a zsíron üvegesre dinszteljük.

Tovább a recepthez

Szőlőzselés torta

2015. január 22.
Szőlőzselés torta

Vaníliás kevert sütit készítünk. A puha vajat, a cukorral és a 2 tojással habosra keverünk.

Tovább a recepthez

Szőlőszörp

2015. január 22.
Szőlőszörp

A kipréselt izabella (más szőlőfajtából is készíthető) szőlőlevet a héjjal együtt egy éjszakán át a hűtőben állni hagyjuk.

Tovább a recepthez

Szőlős pite

2013. október 25.

A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk.

Tovább a recepthez

Szőlőlekvár

2015. január 22.
Szőlőlekvár

Az izabella szőlőt (más szőlőfajtából is készíthetjük) leszemezzük, megmossuk, majd lábosba tesszük és fél bögre vizet öntünk alá.

Tovább a recepthez

Szoljanka (Szbornaja) leves

2016. április 15.
Szoljanka (Szbornaja) leves

A sertéshúst kis kockákra vágjuk. Vöröshagymán és fokhagymán lepirítjuk…

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére