Összes receptünk

Összesen 936 recept

Recept gyorskereső

1 53 54 55 56 57 58 59

Barackos batyu

2016. május 20.
Barackos batyu

Az összes hozzávalót egyneművé gyúrjuk a lisztes vaj kivételével. Összegömbölyítve öt percet állni hagyjuk, addig begyúrjuk a lisztes vajat.

Tovább a recepthez

Barack mousse, pezsgő szósszal

2014. december 22.
Barack mousse, pezsgő szósszal

A barackmosse-hoz valókat, a tejszínhab kivételével, egy lábosba tesszük….

Tovább a recepthez

Bajor Galloway marha rolád mustár szószban

2015. április 06.
Bajor Galloway marha rolád mustár szószban

Marha rostélyost szeletekre várjuk és enyhén kiklopfoljuk.

Tovább a recepthez

Bajai halászlé gyufatésztával

2012. április 19.

A XVII. században úgy hívták:

Tovább a recepthez

Bacon jam

2015. november 26.
Bacon jam

A bacont vágjuk centis csíkokra, lehetőség szerint vastag falú serpenyőbe tegyük, amit ne melegítsünk elő és ne adjunk hozzá semmilyen zsiradékot…..

Tovább a recepthez

Babos zakuszka

2013. január 11.
Babos zakuszka

A padlizsánt parázson (sütőben) megsütjük, a héját lehúzzuk és fa vágódeszkán fa késsel apróra vágjuk, a levét lecsorgatjuk.

Tovább a recepthez

Babos tészta

2017. május 03.
Babos tészta

  A tésztához a lisztet egy magas falú keverőtálba tesszük, a tojásokat ráütjük, megsózzuk, majd elkezdjük gyúrni, összeállítani. A tojás méretétől függ, hogy mennyi lisztet vesz fel. A tésztát pihentetjük, majd kisebb cipókat formázunk, és elkezdjük bőven lisztezett deszkán kinyújtani. A lapokat egy tiszta abroszon „szikkadni” hagyjuk, majd egy éles késsel metéltet készítünk, és ismét […]

Tovább a recepthez

Babos káposzta

2015. november 13.
Babos káposzta

A babot előző este beáztatjuk.

Tovább a recepthez

Babonéz

2014. január 31.
Babonéz

A babot botmixerrel pépesítjük, és hozzáadjuk a sót.

Tovább a recepthez

Bábolnai szárnyas esszencia

2016. március 23.
Bábolnai szárnyas esszencia

A tyúkot félbevágva, zsírzóját kivágva annyi hideg vízben feltesszük főni…

Tovább a recepthez

Bableves krumpligombóccal

2013. július 12.
Bableves krumpligombóccal

A babot egy éjszakára beáztatjuk. Másnap a hagymát és a fokhagymát…

Tovább a recepthez

Bableves és babfőzelék, ahogyan Baján készítik

2015. április 17.
Bableves és babfőzelék, ahogyan Baján készítik

A csülköt annyi hideg vízben, amennyi bőven ellepi, feltesszük főni.

Tovább a recepthez

Babgulyás

2016. február 12.
Babgulyás

A babot előző este beáztatjuk, a csülköt, babérlevél, hagyma……

Tovább a recepthez

Babbal töltött krumplicsónak

2018. március 05.
Babbal töltött krumplicsónak

A krumplikat megtisztítjuk, és hideg sós vízben, héjában megfőzzük. A hagymát apró kockákra vágjuk, a paprikát is hasonló méretű kockákra vagdaljuk. A babot sós vízben megfőzzük. Egy serpenyőben megpirítjuk a hagymát, hozzányomjuk a fokhagymát, beletesszük a paprikakockákat, valamint a babot. Fűszerezzük, és együtt tovább pirítjuk. Ha a keverék szépen átpirult, félretesszük. A sajtokat külön-külön lereszeljük. […]

Tovább a recepthez

Babakalács vagy fumu

2014. május 22.
Babakalács vagy fumu

Az élesztőt kevés langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.

Tovább a recepthez

Aszaltszilvával töltött vaddisznószűz szőlőmártással

2015. január 24.
Aszaltszilvával töltött vaddisznószűz szőlőmártással

A vaddisznószűzből nyitott szeletet vágunk…

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére