Összes receptünk

Összesen 936 recept

Recept gyorskereső

1 2 3 4 5 6 7 8 9 59

Bivalyborjú sült

2012. június 06.
Bivalyborjú sült

A húst enyhén sózzuk, ízlés szerint borsozzuk. Egy nagyobb tálat kibélelünk, az oldalát is, néhány káposztalevéllel, majd erre tesszük a húst. A többi zöldséget cikkekre vágjuk és a húsra tesszük, sózzuk és ráöntjük a vörösbort. Fedő alatt kemencében, vagy sütőben készre sütjük…

Tovább a recepthez

Blaha Lujza torta

2012. december 14.
Blaha Lujza torta

A diót finomra daráljuk. Hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a kakaóport…

Tovább a recepthez

Bobájka (mákos guba)

2015. december 11.
Bobájka (mákos guba)

Másfél dl vízben feloldjuk az élesztőt egy kiskanálnyi cukorral. Addig egy tálban a liszthez keverjük a maradék cukrot, sót, citromhéjat, majd hozzáaadjuk az 1 dl olajat, a felfuttatott élesztőt, illetve annyi vizet, amennyit a tészta felvesz, és az egészet szép simára dagasztjuk. Kb. egy órát hagyjuk pihenni, majd lisztezett gyúródeszkán átgyúrjuk, négyfelé felvágjuk, majd ismét négy felé osztjuk. Ezeket a kis cipókat kisodorjuk, és kis korongokra felvágjuk. Kilisztezett tepsibe teszzük. Előmelegített, forró sütőben (180 fok) kb. 10 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Nem árt a tésztának, ha 1-2 napot szikkad még. Fogyasztás előtt forró vízben puhára főzzük. Arra ügyeljünk, hogy ne ázzon el a tészta. Ezután ízlés szerint cukrozott dióval, mákkal vagy mogyoróval ízesítjük.  

Tovább a recepthez

Bodag

2016. március 11.
Bodag

Lisztezett nyújtódeszkán még jól átgyúrjuk, és lángos nagyságú, körülbelül fél centi……

Tovább a recepthez

Bodza- és akácvirágból készült limonádé

2013. június 07.
Bodza- és akácvirágból készült limonádé

Bodza- és akácvirágból készült limonádé:

A virágokat tegyük egy üvegbe és annyi vizet öntsünk rá, hogy ellepje.

Tovább a recepthez

Bodzaszörp

2012. május 25.
Bodzaszörp

A szörp készítéséhez azt a virágot célszerű leszedni, amelyiknek virágpor található a tetején…

Tovább a recepthez

Bogrács

2014. május 22.
Bogrács

A húst közepes kockára vágjuk, és serpenyőben…

Tovább a recepthez

Bográcsolt ürühús

2015. november 26.
Bográcsolt ürühús

A szalonnát vékony kakastaréjra vágjuk és a bográcsban lepirítjuk.

Tovább a recepthez

Bögrés sajttorta

2014. május 30.
Bögrés sajttorta

A mascarponét az áttört túróval, a porcukorral…

Tovább a recepthez

Bojtár gulyás

2013. október 03.
Bojtár gulyás

A gulyásunk akkor lesz a legfinomabb, ha cserépedényben készítjük…

Tovább a recepthez

Böjti leves

2016. április 01.
Böjti leves

A vajon rózsaszínűre pirítjuk a lisztet és a leveshez keverjük, majd kanállal beleszaggatjuk …

Tovább a recepthez

Bölcskei nyurgaponty halászlé

2015. november 06.
Bölcskei nyurgaponty halászlé

A halat megpucoljuk, a belsőséget és a méregfogát is eltávolítjuk, majd kb.: 2-3 cm-es szeletekre vágjuk……

Tovább a recepthez

Borjádi süllő

2015. február 20.
Borjádi süllő

A halat kívülről is és belülről is besózzuk, majd a fejét, az állkapcsánál átvágjuk, hogy ki lehessen teríteni.

Tovább a recepthez

Borjúcsülök vele sült zöldségekkel

2015. május 22.
Borjúcsülök vele sült zöldségekkel

A csülköket sózzuk, borsozzuk. Egy tepsiben zöldségágyat készítünk. A megtisztított felszeletelt zöldségeket a tepsi aljára terítjük, ráhelyezzük a cikkekre vágott vöröshagymát.

Tovább a recepthez

Borkorcsolya

2015. november 06.
Borkorcsolya

Először a tölteléket készítjük el. A padlizsánt megsütjük, miután kihűlt a héját lehúzzuk…………

Tovább a recepthez

Borlekvár

2013. szeptember 04.
Borlekvár

A bort a fűszerekkel lassú tűzön, fedő nélkül forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon belőle.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére