Összes receptünk

Összesen 941 recept

Recept gyorskereső

1 9 10 11 12 13 14 15 16 17 59

Epres túrótorta

2012. május 18.
Epres túrótorta

A darált kekszet a vajjal és az eperdzsemmel egy tálban elmorzsoljuk, és kis tejet adunk hozzá, majd összegyúrjuk.

Tovább a recepthez

Erdei gombakrémleves fokhagymás pirítóssal

2012. április 19.
Erdei gombakrémleves fokhagymás pirítóssal

A gombákat megmossuk, majd felszeleteljük, kevés libazsíron megfuttatjuk, majd sóval-borssal ízesítjük, és felöntjük 1 liter szárnyas alaplével. Hozzáadjuk a kis fej finomra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát és fedő alatt 15 percig főzzük. Ezután leturmixoljuk egy kézimixer segítségével, hozzáadjuk a tejszínt. Finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk, fokhagymás pirítóssal kínáljuk.

Tovább a recepthez

Erdei gombakrémleves, parmezan sable-val

2015. február 20.
Erdei gombakrémleves, parmezan sable-val

A vöröshagymát kevés olíva és vaj keverékén megpirítjuk, hozzáadjuk a gombát és a fűszereket.

Tovább a recepthez

Erdei gombás vadpörkölt juhtúrós sztrapacskával

2016. november 17.
Erdei gombás vadpörkölt juhtúrós sztrapacskával

A vöröshagymát karamellizáljuk mangalicazsírban, beletesszük a feldarabolt vadhúst, és kevés ideig hagyjuk főni.

Tovább a recepthez

Erdélyi fehér halleves

2017. október 02.
Erdélyi fehér halleves

A pisztrángot kifilézzük, a filéket félre tesszük felhasználásig. A csontokból, a keszegből és a zöldségekből egy fehér alaplevet készítünk. Borssal és babérlevéllel ízesítjük. A leszűrt alaplevet tejföllel behabarjuk, majd a finomra vágott tárkonnyal ízesítjük, majd a vajat felhevítjük és a leves tetejére öntjük. A pisztrángfiléket lesózzuk, és a levesünkbe 1-2 perc időtartamig belefőzzük.  

Tovább a recepthez

Erdélyi poéka leves

2013. február 14.
Erdélyi poéka leves

Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, belerakjuk a felaprított zöldségeket, kicsit pirítjuk (én szeretem ha kissé megpirul a sárgarépa, mivel finom édeskés ízt kap),aztán beletehetjük a felkockázott húst. A husival addig pirítgatjuk, amíg a hús ki nem fehéredik, én ezt követően alá szoktam önteni egy kis bögre vizet, és lefedve párolom.

Tovább a recepthez

Erdélyi töltelékes káposzta

2012. szeptember 28.

A káposztáról leszedjük a töltésre alkalmas leveleket, a vastag erezetét elvékonyítjuk.

Tovább a recepthez

Erdőmester palacsinta

2016. március 04.
Erdőmester palacsinta

A szokásos módon elkészítjük a palacsintákat.

Tovább a recepthez

Ernyős hájas

2016. február 24.
Ernyős hájas

Miután meggyúrtuk, deszkára csapkodjuk és néhányszor sodrófával is megütögetjük…….

Tovább a recepthez

Esze leves

2015. szeptember 11.
Esze leves

A csontos húsokból és a tarjából húslevest készítünk, mérsékelten sózzuk, borsozzuk.

Tovább a recepthez

Észt krumplisaláta

2015. január 30.
Észt krumplisaláta

A főtt burgonyát megtisztítjuk, kockára vágjuk.

Tovább a recepthez

Eszterházy torta

2014. április 30.
Eszterházy torta

A tojásokat szétválasztjuk…..

Tovább a recepthez

Etyeki sonkába tekert sertés szűz, szarvasgombás karalábé pürével és diós nudlival

2015. május 08.
Etyeki sonkába tekert sertés szűz, szarvasgombás karalábé pürével és diós nudlival

A sertés szüzet betekerjük az érlelt, vékonyra szeletelt sonkába és serpenyőben, kevés olajon körbepirítjuk.

Tovább a recepthez

Fácánleves

2015. március 20.
Fácánleves

A megtisztított, lecsurgatott fácánt és 2,5 liter hideg vízben feltesszük főzni,

Tovább a recepthez

Fahájas köntösben sült gyümölcsök, fűszeres mascarpone krémmel

2016. március 18.
Fahájas köntösben sült gyümölcsök, fűszeres mascarpone krémmel

A gyümölcsöket vékonyan meghámozzuk.

Tovább a recepthez

Farsangi fánk

2012. május 18.
Farsangi fánk

A lisztet fél óráig meleg helyen tartjuk, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, a tojássárgákat, a sót, az olvaszott vajat és a cukrot.

Tovább a recepthez
Vissza az oldal tetejére