Mentás zöldborsó krémleves

2015. június 05.

Mentás zöldborsó krémleves

 

Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma

2 db sárgarépa

1 db fehérrépa

egy negyed zeller

1/2 kg zöldborsó

bors

menta

lestyán

 

Elkészítés

Megdinszteljük az apróra vágott hagymát, beletesszük a felaprított zöldségeket és a borsót, majd felöntjük kb.: 2 l vízzel, végül hozzáadjuk a zöldfűszereket, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Amikor a zöldségek puhára főttek, összeturmixoljuk. Levesbetétként kínálhatunk hozzá sajttallérokat: kedvenc sajtunkat lereszeljük (a műsorban trappista sajtot használtunk) és kis halmokat  készítünk egy sütőpapírral kibélelt sütőlemezen és a sütőben pár perc alatt aranybarnára pirítjuk, miután kivettük hagyjuk kihűlni.

 

 

Vissza az oldal tetejére