Zsemletorma

2016. január 29.

Zsemletorma

Hozzávalók:

6 db száraz zsemle

6 dl leves alaplé  (zsemlénként 1 dl)

1 nagy fej fokhagyma

pirospaprika

 

Elkészítés

A száraz zsemléket felkockázzuk és sütőben kicsit átmelegítjük. A fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A zsiradékon világos zsemleszínűre pirítjuk, beletesszük a pirospaprikát és felöntjük a levessel és felforraljuk. A zsemlekockákat egy tálba tesszük, ráöntjük a forró levest és lefedjük a tálat. Néhány perc után óvatosan, összerázzuk. Ezt néhányszor megismételjük, fontos, hogy a tetőt ne vegyük le, mert a gőzben fognak még puhulni a zsemlekockák. Miután hűlt egy keveset és a zsemle nem puha önthetünk rá egy kevés levest, de arra ügyeljünk, hogy a kockák ne essenek szét, azok lehetőleg maradjanak egyben.

 

Vissza az oldal tetejére