Zsemletorma
Hozzávalók:
6 db száraz zsemle
6 dl leves alaplé (zsemlénként 1 dl)
1 nagy fej fokhagyma
pirospaprika
Elkészítés
A száraz zsemléket felkockázzuk és sütőben kicsit átmelegítjük. A fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A zsiradékon világos zsemleszínűre pirítjuk, beletesszük a pirospaprikát és felöntjük a levessel és felforraljuk. A zsemlekockákat egy tálba tesszük, ráöntjük a forró levest és lefedjük a tálat. Néhány perc után óvatosan, összerázzuk. Ezt néhányszor megismételjük, fontos, hogy a tetőt ne vegyük le, mert a gőzben fognak még puhulni a zsemlekockák. Miután hűlt egy keveset és a zsemle nem puha önthetünk rá egy kevés levest, de arra ügyeljünk, hogy a kockák ne essenek szét, azok lehetőleg maradjanak egyben.