Vöröslencsés káposzta leves
Hozzávalók 4-5 főre:
1 fej vöröshagyma, felaprítva
3-4 gerezd fokhagyma, felaprítva
2 közepes répa, reszelve
1 közepes petrezselyem gyökér reszelve
1 kisebb zeller reszelve
200 g édes káposzta
200 g vöröslencse
200 g savanyú káposzta
víz
babérlevél
só, bors
Elkészítés:
Serpenyőben hevítsünk fel egy kevés 3-4 evőkanál olajat. Néhány perc alatt dinszteljük meg rajta a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a reszelt répát, petrezselymet, zellert, édes káposztát, a vöröslencsét és öntsük fel a vízzel. Adjuk hozzá a babérlevelet és a savanyú káposztát, ízesítsük sóval, tegyünk rá fedőt és főzzük meg kb. 20 perc alatt.