Vöröslencsés káposzta leves

2015. március 28.

Vöröslencsés káposzta leves

 

Hozzávalók 4-5 főre:

1 fej vöröshagyma, felaprítva

3-4 gerezd fokhagyma, felaprítva

2 közepes répa, reszelve

1  közepes petrezselyem gyökér reszelve

1 kisebb zeller reszelve

200 g édes káposzta

200 g vöröslencse

200 g savanyú káposzta

víz

babérlevél

só, bors

 

Elkészítés:

Serpenyőben hevítsünk fel egy kevés 3-4 evőkanál olajat. Néhány perc alatt dinszteljük meg rajta a vöröshagymát, majd a fokhagymát. Ezután adjuk hozzá a reszelt répát, petrezselymet, zellert, édes káposztát, a vöröslencsét és öntsük fel a vízzel. Adjuk hozzá a babérlevelet és a savanyú káposztát, ízesítsük sóval, tegyünk rá fedőt és főzzük meg kb. 20 perc alatt.

 

Vissza az oldal tetejére