Vöröslencse saláta

2015. december 18.

Vöröslencse saláta

Hozzávalók:

20 dkg vöröslencse

3 fokhagymagerezd

2 babérlevél

1 nagy csokor újhagyma

1 nagy csokor friss bazsalikom

1 nagy csokor petrezselyem

Az öntethez:

2 dl zöldcitrom leve, átszűrve

3 evőkanál olívaolaj a tetejére

1 púpos kávéskanál méz

só, bors

 

Elkészítés

A lencsét leöblítünk, átválogatjuk, és annyi vízben, amennyi ellepi feltesszük főzni. 2 babérlevelet is adunk hozzá. Sót ne tegyünk a vízbe, mert attól megkeményedik a lencse. Lefedve körülbelül 10 perc alatt puhára fő. Közben elkészíthetjük hozzá az öntetet. Kézi habverővel elhabarunk 2 dl átszűrt zöldcitromlevet, 3 evőkanál olíva olajat és 1 kávéskanál mézet, majd sózzuk-borsozzuk. Ezután felkarikázunk 1 nagy csokor újhagymát, és apróra vágunk 1 nagy csokor friss bazsalikomot és petrezselymet.

Végül a leszűrt vöröslencsét összekeverjük a hagymával a bazsalikommal és a petrezselymmel, megsózzuk, majd hozzáaadjuk az öntet is.

Vissza az oldal tetejére