Vaslapon sült kacsamell szeletek, sült almával és balzsam ecettel
(Pechuga de pato y manzana a la plancha con aceto balsamico)
Hozzávalók:
(személyenként)
10 dkg kacsamell
10 dkg zöldalma
balzsamecet
nádcukor
só
Elkészítés
A balzsamecethez 3%-nyi nádcukrot adunk, lassú tűzön kb. 60%-ára redukáljuk. Hagyjuk kihűlni.
A kacsamellet egészben a bőrén lepirítjuk. Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházat.
A kacsamellet hosszába félbevágjuk, majd keresztbe fél centis darabokra vágjuk, az almából is fél centis szeletek vágunk.
Személyenként 4-5 szelet kacsamellet forró vaslapra dobunk (otthon készíthetjük serpenyőben) kevés olajon 2-3 percig sütjük, majd megfordítjuk.
Ekkor mellédobunk 4-5 szelet zöld almát és további 2-3 percig sütjük. Ha megpirult egy tányérra felváltva helyezzük a kacsamell és az alma szeleteket.
Végül meglocsoljuk a balzsamecet redukcióval és megsózzuk.