Vaslapon sült kacsamell szeletek, sült almával és balzsam ecettel

2015. március 06.

Vaslapon sült kacsamell szeletek, sült almával és balzsam ecettel

(Pechuga de pato y manzana a la plancha con aceto balsamico)

 

Hozzávalók:

(személyenként)

10 dkg kacsamell

10 dkg zöldalma

balzsamecet

nádcukor

 

Elkészítés

A balzsamecethez 3%-nyi nádcukrot adunk, lassú tűzön kb. 60%-ára redukáljuk. Hagyjuk kihűlni.

A kacsamellet egészben a bőrén lepirítjuk. Az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházat.

A kacsamellet hosszába félbevágjuk, majd keresztbe fél centis darabokra vágjuk, az almából is fél centis szeletek vágunk.

Személyenként 4-5 szelet kacsamellet forró vaslapra dobunk (otthon készíthetjük serpenyőben) kevés olajon 2-3 percig sütjük, majd megfordítjuk.

Ekkor mellédobunk 4-5 szelet zöld almát és további 2-3 percig sütjük. Ha megpirult egy tányérra felváltva helyezzük a kacsamell és az alma szeleteket.

Végül meglocsoljuk a balzsamecet redukcióval és megsózzuk.

Vissza az oldal tetejére