Vadkacsamelles szendvics céklával

2016. március 04.

Vadkacsamelles szendvics céklával

Hozzávalók:

1-2 db bőrös vadkacsamell, egyben csont nélkül

1 db közepes cékla

1 púpos kk. friss, reszelt torma

méz

1 ek. tejföl

citrom

chili

friss kenyér, vagy pirítós

 

Elkészítés

Ennek az ételnek az elkészítéséhez szükséges egy füstölő, amit horgászboltokban lehet beszerezni. A kacsamellet ráfektetjük a füstölő rácsrészére, alágyújtunk és lefedjük. Ebben a füstölőben a hús, nemcsak kellemesen füstös ízt kap, hanem egyben párolódik és át is sül. Körülbelül 20 perces sütés-füstölés elég a vadkacsamellnek. Néhányszor forgassuk meg a húst a rácson, miközben készítjük.

Közben összeállítjuk a céklasalátát. A céklát meghámozzuk és almareszelőn lereszeljük. Hozzáadjuk a reszelt tormát, ízlés szerint sózzuk, mézzel ízesítjük, egy pici chilit is tehetünk bele, majd a végén keverjük el benne a tejfölt és a friss citromlevet.

 A megsült kacsamellet felszeleteljük, csak közvetlenül a tálalás előtt sózzuk, és akár friss kenyérre, akár pirítósra is tehetünk 2-3 szeletet, végül a hús tetejére halmozunk egy-egy kanállal a céklasalátából.

  

 

 

 

Vissza az oldal tetejére