Vackoros pite

2016. november 11.

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg kukoricaliszt
2 ek. porcukor
2 ek. méz
2 ek. vaj
tejföl

Töltelék:

1 kis üveg vackorlekvár
4 db alma
1 ek. kukoricaliszt

A kukoricalisztet elmorzsoljuk a vajjal és porcukorral, majd hozzáadjuk a mézet. Annyi tejfölt teszünk még hozzá, hogy a tészta összeálljon. Ezután fél órára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez meghámozzuk és feldaraboljuk az almát. Egy edénybe tesszük, és összemelegítjük a lekvárral, majd adunk hozzá egy evőkanál kukoricalisztet.

Ha a tésztánk lehűlt, kicsit kinyújtjuk, majd a sütőformába nyomkodjuk. Ráöntjük a tölteléket, és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt pirosra sütjük.

Vissza az oldal tetejére