Urda tiganiti
Hozzávalók:
Készíthetjük 30 dkg tehéntúróból vagy 15 dkg tehéntúróból és 15 dkg feta sajtból
2 ek. olíva olaj
3 tojás
1 ek. liszt
5 dkg vaj
pirospaprika
só (ha nem fetával készítjük, akkor szükséges. Feta sajttal készítve nem biztos, mert a sajt maga sós.)
Elkészítés
Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat hozzáadjuk a túrót és a feta sajtot is, melyet villával összetörünk. Amikor kellően meleg és olvad a túró, akkor belekeverjük az evőkanál lisztet és pár percig kevergetjük, sütjük. Közben a tojásokat egy tányérba ütjük, felverjük majd a túróra öntjük és addig keverjük, melegítjük, amíg egynemű lesz. Ügyeljünk arra, hogy a tojások ne rántottára süljenek. Forrón tányérra tesszük. Egy másik serpenyőben megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a pirospaprikát, majd levesszük a tűzről és ízlés szerint meglocsoljuk vele a tojásos túrót. Pitával fogyasztjuk.