Töltött édesburgonya

2016. június 02.

Hozzávalók:

4 db édesburgonya
1 evőkanál olívaolaj
1/4 csésze tej
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1/2 csésze mozzarella
1/2 csésze cheddar
4 csík bacon, apróra vágva ropogósra sütve

Tálaljunk mellé tejfölt és metélőhagymát

A batátákat néhányszor megböködjük, majd 200°C-on 50 percig sütjük. Akkor jó, ha szépen megpuhul a húsa. Ezután hagyjuk hűlni, majd hosszában kettévágjuk. Egy kanállal kiszedjük a belsejét, de a héj mellett hagyunk egy vékony réteget. A kikanalazott, puha batátát egy tálba szedjük, öntünk hozzá egy kevés tejet, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük bazsalikommal, és a bacont egy részét is belekeverjük. Végül simára, krémesre kavarjuk. Közben a héjakat egy kis olívaolajjal meglocsolva visszatesszük a sütőbe, hogy ropogósra süljenek kb. 10 perc alatt. Ezután megtöltjük őket, megszórjuk a lereszelt sajttal, és újabb 15 percig sütjük. Amint elkészült, a maradék pirított baconnal, tejföllel és az újhagymával forrón tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére