Tokaji diókenyér

2018. február 19.

Hozzávalók:
230 g liszt
1 ek. sütőpor
100 g cukor
10 ek. tokaji/zempléni méz
200 g vaj
220 g dió
225 ml tej
2 nagy tojás
Narancs Csemege apróra darabolva
1 evőkanál tokaji aszúecet

A cukrot a vajjal és a mézzel lassú tűzön felolvasztjuk. Levesszük a tűzről. Utána hozzáadjuk a diót, majd hozzákeverjük a tejet, a felvert tojást, a lisztet, a sütőport, legvégén pedig az apróra darabolt, édes lében eltett narancshéjat, majd a borecetet. Elkeverjük és egy hosszúkás, 15-20 cm-es sütőformába tesszük sütőpapírra. 180 fokos sütőben 30 percig sütjük, majd picit letekerjük a hőfokot és sütjük még 30 percig.

Vissza az oldal tetejére