Tejszínes házi gnocchi

2017. május 03.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg durum liszt
  • 50 dkg spenót
  • 3dl tejszín
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 0,5 g rózsabors
  • 10 dkg dió

Az előfőzött és kihűtött krumplit krumplinyomón átpasszírozzuk, és a finomliszttel összekeverjük, tésztát gyúrunk belőle. Kevés durum liszttel még megszórjuk, és rudakat nyújtunk, majd kis darabokat tépünk belőle. A raguhoz egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, egy gerezd fokhagymát adunk hozzá, a spenótot 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd a serpenyőből kivesszük. Ugyanabban a serpenyőben felforraljuk a tejszínt, rózsaborsot törünk rá, közben a gnocchit sós forró vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a tészták a víz tetejére. A lecsepegtetett tésztát a serpenyőben megforgatjuk, hozzáadjuk a spenótot is, majd a kis darabokra tört dióval a tetején tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére