Hozzávalók 4 személyre:
- 1 kg burgonya
- 30 dkg liszt
- 20 dkg durum liszt
- 50 dkg spenót
- 3dl tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl olívaolaj
- 0,5 g rózsabors
- 10 dkg dió
Az előfőzött és kihűtött krumplit krumplinyomón átpasszírozzuk, és a finomliszttel összekeverjük, tésztát gyúrunk belőle. Kevés durum liszttel még megszórjuk, és rudakat nyújtunk, majd kis darabokat tépünk belőle. A raguhoz egy serpenyőben olívaolajat hevítünk, egy gerezd fokhagymát adunk hozzá, a spenótot 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd a serpenyőből kivesszük. Ugyanabban a serpenyőben felforraljuk a tejszínt, rózsaborsot törünk rá, közben a gnocchit sós forró vízben addig főzzük, amíg fel nem jönnek a tészták a víz tetejére. A lecsepegtetett tésztát a serpenyőben megforgatjuk, hozzáadjuk a spenótot is, majd a kis darabokra tört dióval a tetején tálaljuk.