Tatárbeefsteak
Hozzávalók:
10 dkg hús fejenként: bélszín vagy hátszín vagy marhafartőhús
1 fej lilahagyma
savanyú uborka
petrezselyem
snidling
citromlé
narancslé
olíva olaj
balzsamecet
citromlé
narancslé
1 tojás sárgája
só
bors
magos mustár
Elkészítés
Nagyon fontos, hogy ezt az ételt csak közvetlenül akkor készítsük el, mielőtt elfogyasztanánk, illetve a hús maradjon hideg, hogy ne legyen „kenődős”. Akkor az igazi, ha nem daráljuk, hanem rendkívül apró kockára vágjuk a marhahúst. Folyamatosan adjuk hozzá az apróra vágott fűszereket, miközben alaposan elkeverjük a hússal. Frissen csavart pár csepp citrom, illetve narancslével is ízesíthetjük. A tojást, a mustárt, a balzsamecetet csak a legvégén keverjük a húshoz.
Pirítóssal kínáljuk.