Tatárbeefsteak

2015. december 18.

Tatárbeefsteak

Hozzávalók:

10 dkg hús fejenként:  bélszín vagy hátszín vagy marhafartőhús

1 fej lilahagyma

savanyú uborka

petrezselyem

snidling

citromlé

narancslé

olíva olaj

balzsamecet

citromlé

narancslé

1 tojás sárgája

bors

magos mustár

 

Elkészítés

Nagyon fontos, hogy ezt az ételt csak közvetlenül akkor készítsük el, mielőtt elfogyasztanánk, illetve a hús maradjon hideg,  hogy ne legyen „kenődős”.  Akkor az igazi, ha nem daráljuk, hanem rendkívül apró kockára vágjuk a marhahúst. Folyamatosan adjuk hozzá az apróra vágott fűszereket, miközben alaposan elkeverjük a hússal. Frissen csavart pár csepp citrom, illetve narancslével is ízesíthetjük. A tojást, a mustárt, a balzsamecetet csak a legvégén keverjük a húshoz.

Pirítóssal kínáljuk.

 

 

 

Vissza az oldal tetejére