Szőlőzselés torta

2015. január 22.

Szőlőzselés torta

Hozzávalók:

15 dkg puha vaj

15 dkg cukor

2 tojás

1 csomag vaníliás cukor

25 dkg liszt

1 dl tej

½ csomag sütőpor

2 evőkanál kakapor

 

½ liter szőlőszörp

1 csomag tortazselé

 

Elkészítés

Vaníliás kevert sütit készítünk. A puha vajat, a cukorral és a 2 tojással habosra keverünk. Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet, az 1 dl tejet és egy fél csomag sütőport. Jól kikeverjük a tésztát, majd megfelezzük. Az egyik felét beleöntjük egy közepes méretű, kivajazott tortaformába, a másik felébe belekeverjük a kakaót. A kakaós tésztát a vaníliás tésztára öntjük és keverünk rejta egyet. Fontos, hogy ne legyen egynemű a tésztánk, hanem a vaníliás és kakós rész váltogassa egymást.  Majd 180 fokos sütőben kisütjük, és a formában hagyjuk kihűlni. Amíg a tészta sül, a szőlőszörpöt felmelegítjük és a tortazselével összekeverjük. Hagyjuk pár percig a tűzön jól felmelegedni (nem kell forralni), aztán félretesszük. Akkor öntjük csak a kihűlt tortalap tetejére, ha már csaknem hideg. (A tortalapot, miután kihűlt ne vegyük ki a formából, mert a szőlőzselének kell a forma, amiben megszilárdul) A tortát néhány órára hűtőbe tesszük, utána szeleteljük. Kínálhatunk mellé meleg vaníliamártást. Még jobban fokozza az ízélményt!

Vissza az oldal tetejére