Szőlőszörp

2015. január 22.

Szőlőszörp

Hozzávalók:

1 liter kipréselt szőlőléhez

50 dkg cukor

 

Elkészítés

A kipréselt izabella (más szőlőfajtából is készíthető) szőlőlevet a héjjal együtt egy éjszakán át a hűtőben állni hagyjuk. Másnap jól átnyomkodjuk, a tiszta lét lemerjük (átszűrjük) és a cukorral együtt sziruppá főzzük a legnagyobb lángon 20-25 perc alatt. A jól elmosott üvegeket 5 percre mikróba tesszük, hogy csírátlanítsuk. (Vigyázat forró lesz!) Beletöltjük a szőlőlét, rácsavarjuk a tetejüket, pár percre fejtetőre állítjuk, majd száraz dunsztban hűtjük ki. (A megtöltött üvegeket egy dobozba tesszük és pl. törölközővel kitömjük az üresen maradt helyet, végül letakarjuk a tetejét, így hagyjuk kihűlni.)

Vissza az oldal tetejére