Szentesi barátfüle

2017. október 04.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
12,5 dkg zsír
fél ek. cukor

4 ek. tejföl.
2 tojás
2 dl tej

 

 

 

Az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejben egy kis cukorral és két evőkanál liszttel. A lisztet eldolgozzuk a puha zsiradékkal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a sót, a két tojást, és a tejfölt. Jól gyúrható tésztát dagasztunk belőle, majd 20 percig hagyjuk kelni. Ha megkelt, fél cm vastagra nyújtjuk, és négyzeteket vágunk belőle. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy teáskanál szilvalekvárt. A négyzetek két ellentétes végét összecsippentjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és hagyjuk még egy kicsit kelni. Végül megkenjük felvert tojással, és 180 fokon kb. 25 perc alatt pirosra sütjük.

 

Vissza az oldal tetejére