Szalonnás, hagymás quiche

2012. május 18.

Szalonnás, hagymás quiche

Hozzávalók:
A tésztához:
20 dkg liszt
10 dkg vaj

kevés víz

A töltelékhez:
10 dkg húsos szalonna
2 fej hagyma
4 tojás
3 dl tejszín

A tetejére:
reszelt sajt

Először a tésztát készítjük el.  A hozzávalókat összegyúrjuk, majd a fóliába csavarjuk, és minimum fél órára hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket. A szalonnát serpenyőbe tesszük, és elkezdjük pirítani. Ha már engedett egy kis zsírt, beletesszük az apróra vágott hagymát, és így dinszteljük tovább. Amikor a hagyma üvegesé válik, levesszük a tűzről.
A tojásokat felverjük egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a 3 dl tejszínt is. A tésztát vékonyra nyújtjuk, majd kibéleljük vele a sütőformákat úgy, hogy a peremekre is jusson. Először a szalonnás hagymát, majd a tojásos tejszínt tesszük a tésztára. Sajttal meghintjük, és 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Vissza az oldal tetejére