Sütőtökös lencsesaláta zellerfasírttal

2018. február 26.

Hozzávalók:

A salátához:
20 dkg lencse
20 dkg nyers, hámozott sütőtök kis kockákra vágva
1 nagyobb fej lilahagyma
olaj, mustár, ecet, só, bors
A fasírthoz:
30 dkg zellergumó lereszelve
15 dkg félkemény sajt lereszelve
2 tojás
3 ek. zabliszt
2 gerezd fokhagyma lereszelve
1 közepes fej vöröshagyma apró kockákra vágva
mustár, só, bors, fűszerpaprika, kömény

A salátához megfőzzük az előzőleg beáztatott lencsét. Nem kell túl puhára, az a jó, ha még harapható állagú. Miután megfőtt, még melegen keverjünk a főzővizéhez egy evőkanál ecetet. A sütőtök kockákat sózzunk meg és egy kis olajjal összekeverve süssük puhára 200 fokon 10-15 perc alatt. A hagymát vágjuk félkarikára, majd sózzuk be. Keverjük össze a leszűrt lencsét a hagymával és a sült tökkel, majd ízesítsük sóval, borssal, mustárral elkevert olajjal.

A fasírthoz minden hozzávalót összekeverünk, és kis, lapos pogácsákat formázunk a masszából. Olajozott tepsire tesszük őket, és 200 fokon 15-20 perc alatt megsütjük. Fél időben érdemes megfordítgatni a fasírtokat.

Vissza az oldal tetejére