Sült paprika saláta

2012. október 19.

Sült paprika saláta

Hozzávalók:
fejenként 2-3 db kápia paprika (lehet vegyesen piros és zöld)
Ízlés szerint:

cukor
ecet
víz
1 ek. jó minőségű hidegen sajtolt olaj (napraforgó, szőlőmag vagy bármi olyan, aminek nincs túl intenzív íze)

Elkészítés
A paprikákat megsütjük, a héjukat lehúzzuk. A sütőből kivéve néhány percre hideg vízbe tesszük őket, így könnyebben eltávolítható a héjuk. Közben elkészítjük a salátalevet: a vízben feloldjuk a cukrot, a sót, az ecetet és az olajat. A saláta akkor lesz igazán finom, ha erőteljesebb az íze, ezért érdemes az átlagosnál édesebb és savanyúbb levet készíteni hozzá. A paprikákat úgy tegyük a lébe, hogy a száruk felfelé kiálljon, így tálaláskor is szépen mutatnak. Fogyasztás előtt egy éjszakát hagyjuk állni a hűtőben.Annyi levet öntsünk a paprikákra, hogy jól ellepje őket.

Vissza az oldal tetejére