Savanyú tojás nokedlivel

2018. március 26.

Hozzávalók:
1 db hagyma
1 ek. zsír
1 tk. őrölt paprika
1-2 db tojás/fő

A rántáshoz:
2 ek. zsír
2 ek. liszt
pirospaprika, só, ecet

Egy hagymát apróra vágunk, majd megdinszteljük egy evőkanál zsíron. Megszórjuk őrölt paprikával, majd felöntjük vízzel, és az egészet felforraljuk. Ha felforrt, személyenként beleütünk 1-2 db tojást. Ekkor már ne kevergessük, hogy a tojások egyben tudjanak maradni. Pár percig főzzük csak, hogy a fehérje megszilárduljon, de a sárgája krémes maradjon. A főzőlevet ne öntsük ki, arra még szükség lesz a tálaláshoz.
Ezután két evőkanál zsírra szórunk két evőkanál lisztet, rövid ideig kevergetjük, majd megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel. Annyi folyadékot adjunk hozzá, hogy közepes sűrűségű, selymes rántást kapjunk. Ha felforrt és besűrűsödött, ecettel ízesítjük.
Közben elkészítjük a nokedlit is.
Ha minden elkészült, tálaljuk az ételt. A nokedlit tányérba szedjük, meglocsoljuk a hagymás lével, merünk rá a rántásból, és a tetejére tesszük a tojást.

Vissza az oldal tetejére