Savanyú krumplileves

2019. április 09.

Hozzávalók:
1 kg krumpli
2 db babérlevél
3 gerezd fokhagyma
60 dkg kolbász
1 l tej
2 evőkanál
ecet

A füstölt oldalast föltesszük egy külön edénybe főni, és jól kiforraljuk. Egy másik fazékban odateszünk vizet kb. kettő és fél litert. Mikor jó meleg, beletesszük a kiforralt oldalast, a babér leveleket, a meghámozott, apróra vágott fokhagymát és a sót. Amikor az oldalasunk megfőtt, hozzáadjuk a meghámozott és kockára vágott krumplit. Amikor mindez megpuhult, egy lábasban diónyi zsírt felolvasztunk, teszünk bele egy fél kanál lisztet, egy picit hagyjuk pirulni, majd még teszünk hozzá 3 evőkanálnyi lisztet, és először kevés tejjel simára keverjük, hogy ne legyen csomós, majd kevergetés mellett folyamatosan adagoljuk hozzá a többi tejet. HOzzáöntjük az elkészült
krumplihoz, és összeforraljuk, majd ízlés szerint ecettel ízesítjük.

Vissza az oldal tetejére