Rozmaringszörp

2015. június 05.

Rozmaringszörp

Egy kisebb adag (1,5-2 l) elkészítéséhez

 

Hozzávalók:

1 kg cukor

1 liter víz

1 citrom leve

1 csapott evőkanál citromsav

6-8 szál rozmaring

 

Elkészítés

A vizet felmelegítjük, majd beleöntjük a cukrot. Miután felforrt és a cukor is elolvadt, levesszük a tűzről. Amikor még forró, akkor beletesszük a rozmaringot, majd lefedve körülbelül egy órán át áztatjuk, közben ízesítjük a citrommal és a citromsavval.

Ezt követően kóstoljuk meg, mennyire intenzív a rozmaring íze. Ízlés szerint áztathatjuk tovább, esetleg kicsi facsart citromlevet, vagy kevés citromsavat tehetünk még a sziruphoz.

Majd még egyszer felmelegítjük, és ecetes forró vízzel kimosott, és kiöblített üvegekbe töltjük.

Hűvös helyen tároljuk.

Felhasználáskor hideg szódával / vízzel, citromkarikákkal ajánlott bekeverni.

 

Vissza az oldal tetejére