Rigófüttyös sült leves aszalt szilvával

2017. december 01.

Hozzávalók:
1 kg füstölt oldalas és füstölt hús vegyesen
2-3 db murok (sárgarépa)
2-3 db petrezselyem
fél zeller
1 db hagyma
3-4 db babérlevél
2-3 ek. liszt
2 db tojás
20 dkg liszt
olaj a sütéshez
10-15 dkg aszalt szilva

Az oldalast és a húst megpároljuk, és jól lepiritjuk. Egy másik edényben zsiradékon megdinszteljük a hagymát, utána pedig a murkot. A sorrend lényeges, mert ettöl kap színt a leves. Végül a petrezselymet és a zellert is hozzáadjuk. Az egészet felöntjük vízzel, beledobunk 3-4 db babérlevelet, és az  készre főzzük.
Elkészítjük a száraz rántást, majd hagyjuk hűlni. Közben a húst felöntjük kevés vízzel, majd felforraljuk, hogy felázzanak a sült részek, és hozzáadjuk a kész zöldséghez.
A rántással besűrítjük, felforraljuk, majd beledobjuk a szilvát, és egyet még forralunk rajta.

A tojásból és a lisztből laska tésztát gyúrunk, kisodorjuk 1 cm-es rudakra, felvágjuk apró darabokra, és forró olajban kipirítjuk. Tálaláskor tesszük bele a levesbe, hogy jó ropogós maradjon.

Vissza az oldal tetejére