Répaleves

2019. január 24.

Hozzávalók:
60 dkg füstölt hús sertésből
60 dkg sertés lapocka vagy oldalas
1 kg savanyú kerékrépa
a kerékrépa gyenge zöld levele
babérlevél
kömény
vöröshagyma



Rántás:
Zsír, liszt, őrölt csemege fűszerpaprika, fokhagyma,
5 dl tejföl

A húsokat a vöröshagymával, babérlevéllel és köménnyel feltesszük főni. Amikor a hús már majdnem teljesen megfőtt, beletesszük a savanyított kerékrépát, amit nem kell túl sokat főzni, mert hamar megpuhul. Fokhagymás, pirospaprikás rántással besűrítjük, majd tejfölt habarunk bele, és jól átforraljuk.


Savanyított kerékrépa:
A megtisztított kerékrépát meghámozzuk, majd répareszelőn legyaluljuk és rétegesen, úgy mint a káposztát csak kevesebb sóval es gyengédebben tömködve rétegesen hordóba rakjuk. A rétegek közé feketeborsot és néhány babérlevelet szórunk. A legvégén a tetejét nehezékkel lezárjuk és kb. 10 nap múlva fogyasztható.

Vissza az oldal tetejére