Hozzávalók:
- 30 dkg burgonya
- 5 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg hagyma
- 4 db tojás
- 1,5 dl tejföl
- 8 dkg mangalicakolbász
- 0,8 dl tejszín
- só, bors ízlés szerint
A füstöltszalonnát kockára vágjuk és kiolvasztjuk a zsírját. Rátesszük a vágott vöröshagymát és lepirítjuk. Ezután jön a kockára vágott burgonya, és ezzel is átpirítjuk. Felöntjük alaplével, (ennek hiányában vízzel) és felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul. Botmixerrel turmixoljuk, homogenizáljuk. Tejföllel és tejszínnel dúsítjuk a levest. A mangalicakolbászt felkarikázzuk, serpenyőben alaposan megpirítjuk, majd papírtörlőre tesszük. Ha kihűlt, késsel apróra, nagyszemű “morzsa” állagúra vágjuk. A tanyasi tojásokat megfőzzük, megpucoljuk és felkarikázzuk. A hagymát vékonyra szeleteljük, sózzuk, majd leve kinyomása után lisztbe forgatjuk és forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre tesszük. Tálaljuk a levest. A tányér aljára kerül a tojás, rámerjük a levest, rászórjuk a kolbászmorzsát és a sült ropogós hagymát.