Rácsos linzer

2016. április 29.

Rácsos linzer

Hozzávalók:

50 dkg liszt

25 dkg cukor

1 csomag sütőpor

25 dkg vaj

2 tojás sárgája

1-2 ek. tejföl

reszelt citromhéj

savanykás gyümölcs lekvár, például ribizli

 

Elkészítés

A lisztet, a sütőport, a cukrot, a reszelt citromhéjat egy tálba tesszük, jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáit, a puha vajat és összegyúrjuk a tésztát. Gyúrás közben annyi tejfölt adagolunk hozzá, hogy egy jó állagú, linzer tésztát kapjunk. A tészta egy harmadát tegyük félre, ebből készítjük majd a rácsokat. A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük és megkenjük lekvárral. A maradék tésztából vékony csíkokat sodrunk és rácsszerűen a lekváros tészta tetejére fektetjük. Végül a rácsokat megkenjük felvert tojásfehérjével. Előmelegített 180 fokos sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük.

 

 

Vissza az oldal tetejére