Rácponty

2012. szeptember 19.

Rácponty

Hozzávalók
1 egész ponty,
1 kg burgonya,
1 fej vöröshagyma, vagy zöldhagyma
1 fej fokhagyma
25 dkg zöldpaprika, paradicsom
10 dkg füstölt szalonna,
2 dl tejföl, 

Elkészítés

A pontyot megtisztítjuk, majd 2 centiméterenként beirdaljuk, és a sütés előtt fél órával megsózzuk. A burgonyát megtisztítjuk, és nagyobb kockára vágjuk. A halat egy tálba vagy tepsibe helyezzük, és az irdalásokba vékony füstöltszalonna-csíkokat teszünk. Mellé rakjuk a burgonyát, tetejére szeleteljük a paradicsomot, a zöldpaprikát, a hagymát és a fokhagymát, végül ráöntjük a tejfölt. Fél óra hosszat sütjük közepesen meleg sütőben, majd erősebb fokozaton megpirítjuk.

Vissza az oldal tetejére