Hozzávalók:
1 kg liszt
két és fél marék cukor (lehet akár több is)
5 dkg élesztő
só
30 dkg krumpli
7 dl tej
lekvár (alma vagy barack)
1-2 ek. zsír
Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Közben megfőzzük a krumplit, és villával összetörjük. A lisztet a krumplival, a sóval és a cukorral elkeverjük. A közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük bele a maradék tejet és a zsírt. Az egészet jól összegyúrjuk a felfutott élesztővel, és alaposan kidolgozzuk. Ha már szép sima a tészta, hagyjuk kelni.
A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd külön-külön kinyújtjuk az adagokat. A kinyújtott tésztát megkenjük vékonyan lekvárral, majd feltekerjük, és a tekercseket feldaraboljuk. A csigákat zsírozott tepsibe rakjuk. Ne tegyük őket túl szorosan egymás mellé, hogy legyen helyük nőni. A tetejüket olvasztott zsírral kenjük meg. 200 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük őket.