Puliszkakrémes sütemény (paradicsomos sütemény)

2018. április 09.

Hozzávalók:
A tésztához:
9 ek. paradicsomlé
9 ek. borvíz (szódavíz)
9 ek. kukoricaolaj
9 ek. porcukor
1 tasak sütőpor
50-60 dkg liszt

1 tojás

A krémhez:
500 ml tej
5 ek. kukoricadara
20 dkg házi vaj
20 dkg porcukor

Glazúr:
15 dkg porcukor
3-4 ek. kakaó
3 ek. kukoricaolaj
3-4 ek. lobogó víz

3 dl savanykás lekvár

A tészta hozzávalóit kimérjük, majd egy tálban alaposan összegyúrjuk, hogy egynemű legyen. Ezután négy részre vágjuk, mindegyik részt tepsi méretűre nyújtjuk, majd egyenként kisütjük.
A krémhez a tejet felforraljuk, majd óvatosan hozzákeverjük a kukoricadarát, összefőzzük, közben pedig folyamatosan kevergetjük, hogy ne csomósodjon össze. Ha sűrűre főtt, levesszük a tűzről és addig keverjük, amíg teljesen ki nem hűl. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a kukoricás krémet, és az egészet jól elkeverjük.
Eztán betöltjük a lapokat. Az első lapot a krémmel kenjük meg, a másodikat egy nagy adag lekvárral (kb. 3 dl lekvárra mindenképpen szükség van, hogy a lapok megfelelőképpen megpuhuljanak), a harmadikat pedig újra a krémmel. A tetejére csokimáz kerül. Ehhez 15 dkg porcukrot elkeverünk 3-4 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál olajjal és 3-4 evőkanál forró vízzel. Ezt simára keverjük, és a sütemény tetejére öntjük. Egy napig pihentetjük, mielőtt felvágjuk.

Vissza az oldal tetejére