Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 kanál zsír
5 dkg szalonna
2 dl paradicsomlé
50 dkg marhahús
Só, bors, őrölt kömény, fűszerpaprika
répa, zöldség, krumpli
zöldbab
Zsíron megpirítjuk a hagymát a felkockázott szalonnával, majd ráöntjük a paradicsomlevet. Hozzáadunk egy evőkanál fűszerpaprikát, majd a felkockázott marhahúst is. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel ízlés szerint. Az egészet egy picit lesütjük, aztán felengedjük vízzel. Hozzáadjuk a répát, a zöldséget, a krumplit, majd beledobunk 2-3 babérlevelet. A húst puhára főzzük, majd kiszedjük. A levest a zöldségekkel leturmixoljuk, és egy kis tejföllel behabarjuk. Tálaláskor tányérba szedjük a levest, teszünk hozzá egy adag húst, majd zöldbabbal és pirított zsemlekockával díszítjük.