Őzcomb körtével és burgonyapürével

2012. április 19.

Őzcomb körtével és burgonyapürével

Hozzávalók:
1 egész kicsontozott őzcomb,
3-5 evőkanál kukorica, vagy napraforgóolaj,
borsikafű,
bazsalikom,
3-4 gerezd fokhagyma,
1/2 dl körtepálinka
só, bors, friss rozmaring
1/2 dl dióolaj
balzsamecet

Elkészítése:
A kicsontozott őzcombokat a sütés előtti estén bepácoljuk. A húst besózzuk, bedörzsöljük borsikafűvel, bazsalikommal, majd körtepálinkával és dióolajjal meglocsoljuk. 4-5 fokhagymagerezdet helyezünk bele, összegöngyöljük, és behelyezzük a hűtőszekrénybe. Másnap a sütőedénybe egy kevés kukorica- vagy napraforgóolajat öntünk, ráhelyezzük a húst, és balzsamecettel meglocsoljuk. A tetejére friss rozmaring ágat helyezünk, a sütőedényt lefedjük, és betesszük a sütőbe. 220 fokon kb. két óra alatt puhára sütjük. Mézes párolt körtével és dióolajas burgonyapürével tálaljuk.

Vissza az oldal tetejére