Nógrádi töltött fürj

2017. december 15.

Hozzávalók: (4 személyre)
 
2 db 250 grammos fürj tisztítva, zsigerelve
20 dkg csirkemell filé
2 dl tejszín
1 fej vöröshagyma
1 csokor petrezselyem            
szerecsendió, kakukkfű, rozmaring, só ízlés szerint

Háztartási robotgépben a nyers csirkemellből és a tejszínből ún. prádot készítünk, majd sóval, petrezselyemmel és szerecsendióval ízesítjük. Az előkészített, tisztított fürjeket a bőrük alatt megtöltjük a práddal. A fürjek belsejébe vöröshagymát, friss fűszernövényeket teszünk (kakukkfű, rozmaring), a lábaikat összekötjük. 150 – 160 fokos, előmelegített sütőben 45 perc alatt, a mellükkel lefelé, sűrűn locsolgatva készre sütjük a fürjeket. Tálaláskor ízlés szerint a következőkkel kínálhatjuk: savanyított zöldségek (pl. zöldbab, patisszon, karfiol), sült füge, ecetes szilva

Vissza az oldal tetejére