Medvehagymával töltött édesburgonya grillezett kecskesajttal

2019. május 13.

Hozzávalók: (4 főnek)
3 fej édesburgonya
3 marék friss medvehagyma
só, bors
tökmagolaj
grillezni való házi kecskesajt
0,5 kg túró

Az édesburgonyákat megmossuk, majd félbe vágva sütőben puhára sütjük, kb. 40 perc alatt. Mikor elkészül, kivesszük, és a burgonya belét kikanalazzuk egy tálkába úgy, hogy a héja egyben megmaradjon, mint egy tálka. A krumpli húsát és a túrót összekeverjük a felvágott friss medvehagymával, sózzuk, borsozzuk. Ha nagyjából homogén lett az állaga, visszatöltjük a batátába a masszát. Még 10 percet
sütjük. Ezt követően a sajtot felszeletelve pár percig serpenyőben frissen grillezzük. Mikor elkészült, az édesburgonyával tálaljuk, a tetejére tökmagolajat, tökmagot, friss medvehagymát szórunk.

Vissza az oldal tetejére