Mártogatók

2015. november 20.

Mártogatók

Medvehagymás tejfölös

Hozzávalók:

1 nagy pohár tejföl

medvehagyma vagy olívás medvehagyma

Elkészítés

A tejfölbe ízlés szerint belekeverjük az apróra vágott medvehagymát vagy az olívában eltett medvehagyma krémet. Ha szükséges akkor enyhén sózzuk.

 

Avokádókrém

Hozzávalók:

2 db avokádó

1-2 ek. tejföl

mustár

2 gerezd fokhagyma

citromlé

csipt cukor

 

Elkészítés

Az avokádó magját eltávolítjuk a húsát kivájjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a két gerezd felaprított  fokhagymát, 1-2 ek. tejfölt, ízlés szerint fűszerezzük: sóval, mustárral, csipet cukrot mindenképpen adjunk hozzá, végül botmixerrel pépesítsük.

 

Batáta krém

Hozzávalók:

1 db nagyobb batáta

újhagyma

friss fűszerek:

majoranna

koriander

oregánó

Elkészítés

A batátát egészben megsütjük, miután kihűlt a héját lehúzzuk. Feldaraboljuk, hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát és ízlés szerint fűszerezzük: korianderrel, oreganóval, majorannával, ki mivel szereti, majd pépesítjük.

Vissza az oldal tetejére