Mártogatók
Medvehagymás tejfölös
Hozzávalók:
1 nagy pohár tejföl
medvehagyma vagy olívás medvehagyma
Elkészítés
A tejfölbe ízlés szerint belekeverjük az apróra vágott medvehagymát vagy az olívában eltett medvehagyma krémet. Ha szükséges akkor enyhén sózzuk.
Avokádókrém
Hozzávalók:
2 db avokádó
1-2 ek. tejföl
mustár
2 gerezd fokhagyma
citromlé
csipt cukor
só
Elkészítés
Az avokádó magját eltávolítjuk a húsát kivájjuk és egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a két gerezd felaprított fokhagymát, 1-2 ek. tejfölt, ízlés szerint fűszerezzük: sóval, mustárral, csipet cukrot mindenképpen adjunk hozzá, végül botmixerrel pépesítsük.
Batáta krém
Hozzávalók:
1 db nagyobb batáta
újhagyma
friss fűszerek:
majoranna
koriander
oregánó
Elkészítés
A batátát egészben megsütjük, miután kihűlt a héját lehúzzuk. Feldaraboljuk, hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát és ízlés szerint fűszerezzük: korianderrel, oreganóval, majorannával, ki mivel szereti, majd pépesítjük.