Hozzávalók:
1 liba csontos részei
1 fej hagyma
2 szál sárgarépa
2 db zöldpaprika
1 fej káposzta
csombor, só, bors
2 tojássárgája
1 dl tej
2 ek. liszt
Felteszünk egy nagyobb lábosban vizet forrni. A liba csontos részeit a forró vízbe tesszük, egy kicsit abáljuk. Közben 2 sárgarépát megtisztítunk és lereszelünk, majd egy serpenyőben ledinszteljük. Adunk hozzá egy fej felaprított hagymát és egy marék összevágott paprikát. Sóval, borssal ízesítjük. Ezt is a forró vízbe öntjük. Az egészet addig főzzük, míg a húsos részek megfőnek. Ezután beletesszük a feldarabolt káposztát, és csomborral ízesítjük. A legvégén a habarás kerül bele, melyet két tojássárgájából, 1 dl tejből és két evőkanál lisztből készítünk. Hőkiegyenlítés után öntjük a levesbe, majd ezzel is beforraljuk.