Libanci
Hozzávalók
½ liter langyos tej
40 dkg liszt
5 dkg porcukor
2 dkg élesztő
csipet só
2 tojás
A sütéshez
olaj
Elkészítés
A lisztet a tojásokkal, a cukorral, a sóval, az élesztővel és a langyos tejjel simára keverjük. Bő fél órát, letakarva hagyjuk kelni. Ez a tészta kicsit sűrűbb állagú lesz, mint a hagyományos palacsinta tészta. Ha van tarkedli sütőnk, akkor abban süssük ki, de ha nincs, akkor serpenyőben, bő olajban is megsüthetjük. Ha serpenyőben sütjük, akkor ne úgy süssük, mint a hagyományos palacsintát, vagyis ne annyi tésztát csurgassunk, hogy egy serpenyő méretű kerek tésztánk legyen. 3-4 kis lepénynyi mennyiséget (attól függően, hogy mennyi fér el a serpenyőben) csorgassunk csak a tésztából, és mindkét oldalát süssük át.
Sokféleképpen lehet ízesíteni. Megszórhatjuk csak porcukorral is a tetejét, de kínálhatjuk lekvárral, vagy cukrozott mákkal, cukrozott dióval is.