Lakodalmas töltött tyúkhúsleves zsályával

2018. december 20.

Hozzávalók:
1 tyúk
4 sárgarépa
2 petrezselyem
1 zellergumó
1 vöröshagyma
2 tojás
2 zsemle
2 dl tej
majoránna
petrezselyem zöldje, zsálya
20 dkg metélt tészta
só, bors

A töltelékhez két zsömlét tejben áztatunk, a tyúk máját elkaparjuk. A zsömléből kinyomkodjuk a tejet, a májjal, tojással, majorannával, aprított petrezselyem zöldjével, zsályával, borssal és sóval összekeverjük, s ezt a tyúk bőre alá töltjük. A nyílásokat bevarrjuk.
Így tesszük egy nagy fazékba, amit felöntünk vízzel. Beletesszük a zöldségeket, fűszereket, és sóval, borssal ízesítve lassú tűzön főzzük. Tálaláskor a tyúkot feldaraboljuk, és külön tálaljuk a zöldségekkel.

Vissza az oldal tetejére