Hozzávalók:
50 dkg házi túró
fél liter tej
20 dkg házi cérnametélt
50 dkg cukor
8 tojás
1 db citrom
50 gr mazsola
2 cs. vaníliás cukor
15 dkg vaj
10-15 dkg házi tejföl
1 cs. réteslap
só
Egy edényben fele tej, fele víz keverékében a vaníliás cukorral és a vaj felével megfőzzük a tésztát egy csipet sóval. Miután megfőtt, beletesszük a mazsolát, és hagyjuk, hogy kihűljön. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a cirom héjával és levével kikevert túrót és a tejfölt, majd a kihűlt tésztát. Egy magas falú tepsit kibélelünk a réteslappal, rétegenként olvasztott vajjal megkenjük, és betesszük az előbbiekben elkészített tésztás-túrós keveréket, majd befedjük a réteslappal, amit szintén rétegenként vajazunk. 135 fokon kb. 30-40 percig, tűpróbáig sütjük. Ha kellően meghűlt, a cukorral felvert tojásfehérjét a tetejére halmozzuk, és forró sütőben rápirítunk egy kicsit.