Kunsági széllelbélelt

2017. október 02.

Hozzávalók:

50 dkg házi túró

fél liter tej

20 dkg házi cérnametélt

50 dkg cukor

8 tojás

1 db citrom

50 gr mazsola

2 cs. vaníliás cukor

15 dkg vaj

10-15 dkg házi tejföl

1 cs. réteslap



 

Egy edényben fele tej, fele víz keverékében a vaníliás cukorral és a vaj felével megfőzzük a tésztát egy csipet sóval. Miután megfőtt, beletesszük a mazsolát, és hagyjuk, hogy kihűljön. A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a cirom héjával és levével kikevert túrót és a tejfölt, majd a kihűlt tésztát. Egy magas falú tepsit kibélelünk a réteslappal, rétegenként olvasztott vajjal megkenjük, és betesszük az előbbiekben elkészített tésztás-túrós keveréket, majd befedjük a réteslappal, amit szintén rétegenként vajazunk. 135 fokon kb. 30-40 percig, tűpróbáig sütjük. Ha kellően meghűlt, a cukorral felvert tojásfehérjét a tetejére halmozzuk, és forró sütőben rápirítunk egy kicsit.

 

Vissza az oldal tetejére