Kukoricás pogácsa

2016. június 02.

Hozzávalók:

50 dkg kukoricaliszt

30 dkg búzaliszt

1 sütőpor

2 dl tejföl

25 dkg vaj

20 dkg cukor

15 dkg sertészsír

1 teáskanál só

2 dl tej

1 tojás

 

töltelék:

lekvár

vaníliás porcukor

 

A liszteket egy tálba tesszük, majd a többi hozzávalóval együtt az egészet jól összedolgozzuk. Kevés tejet is öntünk hozzá, hogy a tésztánk gyúrható legyen. Ezután kisebb gombócokat formázunk belőle. Kizsírozott tepsibe rakjuk őket egymás mellé, és mindegyik közepébe egy mélyedést készítünk az ujjunkkal. Ezeket kemény, nem folyós lekvárral töltjük meg. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 perc alatt sül meg. Ha elkészült, megszórjuk vaníliás porcukorral, és melegen meg is kóstoljuk.

 

Vissza az oldal tetejére