Hozzávalók:
50 dkg kukoricaliszt
30 dkg búzaliszt
1 sütőpor
2 dl tejföl
25 dkg vaj
20 dkg cukor
15 dkg sertészsír
1 teáskanál só
2 dl tej
1 tojás
töltelék:
lekvár
vaníliás porcukor
A liszteket egy tálba tesszük, majd a többi hozzávalóval együtt az egészet jól összedolgozzuk. Kevés tejet is öntünk hozzá, hogy a tésztánk gyúrható legyen. Ezután kisebb gombócokat formázunk belőle. Kizsírozott tepsibe rakjuk őket egymás mellé, és mindegyik közepébe egy mélyedést készítünk az ujjunkkal. Ezeket kemény, nem folyós lekvárral töltjük meg. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 perc alatt sül meg. Ha elkészült, megszórjuk vaníliás porcukorral, és melegen meg is kóstoljuk.